Paradicsomleves sült paradicsomból - Ki kell próbálnod!
Szereted a paradicsomlevest? Fogadjunk, hogy így még nem készítetted! Mutatunk egy receptet, ami kicsivel bonyolultabb, mint a hagyományos verzió, ám annál finomabb is! Íme!
Hozzávalók
- 1 kg érett paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- csipet cukor
- 1 nagy hagyma
- 1 sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- szárított paradicsom
- kis csokor friss bazsalikom
- 600 ml alaplé
Elkészítés
A paradicsomot tisztítsuk meg, vágjuk vékony szeletekre, tegyük rá egy tepsire, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet cukorral és locsoljuk meg az olajjal. 180 fokos sütőben süssük egy órán keresztül. Közben 2 gerezd fokhagymát hámozás nélkül vágjuk ketté, tegyük bele alufóliába és locsoljuk meg olívaolajjal. Hajtsuk a fóliát össze és 40 percre tegyük be sülni a paradicsomok mellé. 15 perccel a vége előtt egy serpenyőben olajon pároljuk meg a megtisztított és felaprított hagymát, sárgarépát, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, valamint a szárított paradicsomokat és az aprított bazsalikomot. Adjuk hozzá a sütőből kivett, immár megtisztított fokhagymát, a paradicsomot és az alaplét. 25 perc alatt főzzük össze, majd turmixoljuk össze és máris fogyaszthatjuk.