Paprikalekvár recept

Sokan csupán a hagymalekvárt ismerik, pedig a paprikalekvár is istenien finom. Győződj meg róla te is!

Hozzávalók

  • húsos zöldpaprika
  • paradicsompaprika

Elkészítés

Egyenlő mennyiségű húsos zöldpaprikát és piros paradicsompaprikát mossunk meg, csumázzunk ki szeleteljünk fel és fedő alatt, nagyon kis lángon pároljuk puhára. Ezután törjük át szitán és 20-25 percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön, Keverjünk bele kilogrammonként 5 dkg sót és kis üvegekbe töltve tegyük el.

Ezt is ajánljuk: Krémleves sült paprikából

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
Bár a címben említett két módszer is sok háziasszony szerint hatékony konyhai praktika, van még egy zseniális trükk, amit kipróbálhatsz.
Egészség
Nem csupán a fogyásban segíthet az, ha belecsempészed reggel a vízbe ezt a különleges összetevőt.
Fashion&Beauty
Megannyi híresség mellett természetesen a frissen eljegyzett Selena Gomez is részt vett a londoni BAFTA-gálán: nos, a színész-énekesnő mindenki rabul ejtett lehengerlő ruhájával a vörös szőnyegen, de...
Lifestyle
Sztárok
A jordán királyi pár tavaly augusztusban tarthatta kezében első unokáját, a gyönyörű Iman hercegnőt, aki örökölte édesanyja és nagyanyja minden szépségét, most pedig egy újabb taggal bővült a királyi...