Pácolt ázsiai lazac - Fejedelmi lakoma
Igazi fejedelmi lakomát varázsolhatunk az asztalra, ha elkészítjük ezt a pácolt ázsiai lazacot. Máris mutatjuk a receptjét - ezt az egész család imádni fogja!
Hozzávalók
- 2 lazacfilé (bőr nélküli)
A páchoz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek osztriga szósz
- 2 ek édes chiliszósz
Elkészítés
Egy edényben keverjük el a pác hozzávalóit, majd tegyük bele a lazacot. Kissé forgassuk meg benne, majd néhány órán keresztül hagyjuk pácolódni. Ha ez megtörtént, páclével együtt tegyük egy tepsibe, majd előmelegített sütőben 7-10 perc alatt süssük meg. Ekkorra a pác karamellizálódni fog a halon. Tálaláskor megszórhatjuk szezámmaggal vagy mogyoróhagymával. Rizzsel kínáljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!