Olaszos ízvilág - Zöld spagetti gombamártással
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha szereted az olasz konyhát és egyben a gyorsan elkészíthető fogásokat, a következő tésztaételt Neked ajánljuk!
Hozzávalók
30 dkg gomba
5 dkg vaj
só, fehérbors, kakukkfű
1, 5 dl tejföl
2 evőkanál olaj
30 dkg zöld spagetti
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd vajon megpirítjuk, ezután egy csipetnyi sóval, borssal, valamint kakukkfűvel ízesítjük. Amikor már zsírjára pirult, hozzáöntjük a tejfölt, majd felforraljuk. Közben forrásban lévő, olajos-sós vízben kifőzzük a spagettit. Amikor megfőtt, leöblítjük. Hogy később ne ragadjon a tésztánk, egy kevés olajjal (vagy olívaolajjal) átforgathatjuk, vagy előmelegített tálba tehetjük. A tetejére öntjük a gombás mártást, és megszórjuk a sajt felével. A maradék sajt tálaláshoz szükséges: szedés után mindenki ízlés szerint meghintheti még vele ételét.
Tipp: Ehhez az ételhez remekül illik egy jó fajta, minőségi száraz vörös bor, például cabernet sauvignon.