Nizzai leves

A leves nagyon fontos része az ebédnek, így nem tanácsos kihagyni. Az alábbi recept kipróbálása után pedig biztos, hogy minden nap Nizzai levest fogunk enni előételnek.
Hozzávalók
- 1 l paradicsom-ivólé
- 2 közepes burgonya
- 4 tojás
- 1 szál póréhagyma
- 1 hegyes erős paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- vaj
- fél csokor snidling
Elkészítés
Kevés vajon üvegesre pároljuk a megtisztított, karikákra vágott póréhagymát (a zöldjével együtt). Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a karikára vágott erős paprikát, és megpirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, megfűszerezzük, és beletesszük a megtisztított, hajszálvékonyra szeletelt burgonyát. A tojásokat puhára főzzük, majd óvatosan, egyenként beletesszük a forrásban lévő levesbe. Kis lángon addig főzzük, míg a fehérje megalvad, de a sárgája folyós marad.
Frissen vágott snidlinggel meghintve tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Zöldséges csirkemell pennével - Katt ide!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: jennaclifford.com
Oldalak

This is a modal window.