Mogyorókrémes marcipánszelet - Isteni édesség
Ezt az egyedi kinézetű, és igen finom süteményt kezdők is nyugodtan elkészíthetik. Egyszerű, és nagyon ízletes!
Hozzávalók
- 40 dkg marcipán
- 1 üveg (400 g) mogyorókrém
- 2 pohár liszt
- 0,5 pohár olaj
- 2 darab egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár kefir
- Mogyoró
- 1 darab 2 dl-es pohár
Elkészítése
Egy tálban simára keverjük a 2 pohár lisztet, a fél pohár olajat, a 2 darab tojást, a sütőport és a kefirt. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk és 170 fokos sütőben világosra sütjük. Ha kész van, hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.
A marcipánt porcukorral szórt deszkán nyújtsuk ki akkorára, amekkora a tésztalapunk. Az alsó lapot kenjük meg mogyorókrémmel, helyezzük rá a marcipánt, majd erre ismét mogyorókrém réteg kerüljön. Ezek után tegyük rá a másik tésztalapot is. A tetejét is kenjük meg mogyorókrémmel, majd szórjuk meg mogyoróval.
Végül 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, és már fogyasztható is.