Mini pavlova tortácska gránátalma pöttyökkel - Falatnyi mennyország
A mini pavlova minden alkalomra alkalmas, akár a barátainkat akarjuk elkápráztatni, akár valakire nagyszerű első benyomást akarunk tenni. Elegáns és szép édesség, ami kevés alapanyagot követel.
Hozzávalók (12 tortácskához)
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 2 tk fehérborecet
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- gránátalma
Elkészítés
A tojásfehérjét verjük habbá, majd kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Egy fényes, nyúlós habot kell kapnunk, kb. 15 percig folyamatosan verjük (célszerű robotgéppel dolgozni). Mikor kifényesedett, adjuk hozzá a borecetet és a keményítőt és verjük további 5 percig. Tegyük nyomózsákba és kb. 10 cm átmérőjű köröket nyomjunk a sütőlapra. 120 fokon 1 órát süssük, majd zárjuk el a sütőt, nyissuk résnyire a sütőajtót és hagyjuk, hogy teljesen lehűljön. A habtejszínt a habfixálóval verjük fel, valamint készítsük elő a gránátalmát. A kihűlt tortácskákra nyomjunk a tejszínből és szórjuk meg a gránátalma magjaival. Egyszerre édes és savanyú finomság, csodás kis felhőcskék a szürke napokon.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!