Milánói makaróni - Recept
A tészta szerelmeseinek mutatunk egy egyszerű, de nagyszerű milánói makaróni receptet! Könnyen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
- 50 dkg marhahús
- 50 dkg makaróni tészta
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 2 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 babérlevél
- ízlés szerinti parmezán
- só
- bors
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk és dinszteljük, de úgy, hogy fehér színű maradjon. Hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst, az apróra vágott petrezselymet és a sűrített paradicsomot, majd lefedve pároljuk. Mikor felfövésben van a hús, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. Vizet öntünk hozzá, de ügyeljünk rá, hogy mindvégig sűrű maradjon. Hozzáadjuk a vörösbort is és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Ízlés szerint tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!