Mignon, a gyerekek kedvence - Recept

Óvodás korunkban lehetetlennek tartottuk, hogy mignonon kívül bármi mást válasszunk a cukrászdában, mi felnőttként is odáig vagyunk ezért az édességért. A nevével ellentétben nem francia, hanem egy magyar sütemény, amit az 1870-es években Kugler Henrik cukrászmester kezdett el készíteni. Próbáld ki te is receptünket!
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál kakaópor
A bevonathoz
- 50 dkg porcukor
- 6 evőkanál víz
- ízlés szerint ételszínezék
Elkészítés
A tojásokat a porcukorral kikeverjük, az olvadt margarint is hozzáadjuk. A lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához, végül a reszelt citromhéjat is a tésztához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, amit az előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. 5 perc elteltével 175 fokra vesszük a hőmérsékletet, így sütjük még 10 percig tovább. A krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd kivesszük a háromnegyedét, és abba belekeverjük a kakaóport. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük a maradék fehér krémmel, a többi részt a kakaóssal, végül ráhelyezzük a piskótalapot. A piskótából kis kockákat szelünk. Kikeverjük a máz hozzávalóit, majd bevonjuk vele a felkockázott süteményt. Amíg a máz megszilárdul, hagyjuk pihenni.
Fotó: caffetrevi.hu
Oldalak
