Mézes karikák
A mézes sütemények ebben az időszakban a legkedveltebb, ami teljesen érthető, hiszen nem csupán finomak, de ahogy korábban egy szakértőtől megtudtuk nagyon egészséges is.
Hozzávalók
- 150 g sütőmargarin
- 100 g folyékony méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 200 g búzaliszt
- 2 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
A díszítéshez
1 tasak marcipán ízű cukormáz
néhány csepp piros ételszínezék
Elkészítés
A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük ki. A marcipánt nagyon apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet, a vaníliáscukrot, a tojást és addig keverjük, míg sűrű masszát nem kapunk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. A masszát nyomózsákba töltjük, majd a tepsibe kis gyűrűket (kb. 4 cm átmérőjű) nyomunk. A sütési idő kb. 12 perc.
A sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A cukormázat a tasakon szereplő útmutató szerint elkészítjük, majd a piros ételszínezék fokozatos hozzáadásával a kívánt árnyalatra színezzük, és egy kanál vagy sütőecset segítségével a karikákon egyenletesen elsimítjuk.
Ezt is ajánljuk: Baileys házilag - Katt ide!