Mézes-citromos csirke brokkolival - Keleti ízvilág
Egy keleties ízvilágú fogást varázsolhatunk tányérunkra ezzel a mézes-citromos-brokkolis csirkével. Mutatjuk a receptet, próbáld ki még ma!
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 1 és 1/2 tk szezámolaj
- só, bors
- 1 és 1/2 csésze apróra vágott brokkoli
A mártáshoz
- 3/4 csésze alaplé
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 ek méz
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk chiliszósz
- 1 ek kukoricakeményítő
- só, bors
Elkészítés
Egy közepes méretű tálban keverjük el a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, a sót és a borsot. A csirkét vágjuk kockára és forgassuk bele ebbe a pácba. Minimum 15 percre tegyük hűtőbe pácolódni. Közben készítsük el a mártást: keverjük el az összes hozzávalót. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel egy kis olajat, majd tegyük bele a megtisztított és rózsáira bontott brokkolit. Kevergessük, majd 2 perc múlva, miután a brokkoli fényes zöld lesz, szedjük ki egy tányérra és tegyük félre. Még egy kis olajat tegyünk a serpenyőbe/wokba és adjuk hozzá a bepácolt csirkét. Süssük pár percig, majd tegyük bele vissza a brokkolit is. Ezt követően öntsük rá a szószt és még 2-3 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!