Mexikói csirkés párnák - Recept
Ha a család szereti a mexikói csípős finomságokat, akkor itt egy recept, amit garantáltan imádni fognak.
Hozzávalók
- 4 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 ek só
- 1/3 hideg vaj
- 1 és 0,25 csésze hideg víz
A töltelékhez
- 230 g krémsajt
- 0,5 csésze kukorica
- megfőzött csirkehús
- 1/3 csésze tejföl
- 1 + 0,5 csésze cheddar sajt
- 120 g száraz jalapeno paprika
- 0,5 csésze kukorica
- 1 tojás
- 1 tk tej vagy víz
Elkészítés
Egy tálba tegyük a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük el. Ezt követően adjuk hozzá a vajat a liszthez, és keverjük el. Adjunk hozzá 1 csésze hideg vizet és keverjük addig, amíg egy dagasztható tésztát nem kapunk. (Ha szükséges, önthetünk még vizet a tésztára.) Ezt követően tegyük egy liszttel meghintett munkafelületre, ahol négyszer meggyúrjuk, majd hagyjuk pihenni.
A töltelékhez a sajtkrémet tegyük egy mikrózható tálba, majd melegítsük 25-30 másodpercig. Ha kivettük a mikróból, akkor adjuk hozzá a már előre megfőzött csirkehúst, a cheddar sajtot, a tejfölt, a jalapeno paprikát, és a kukoricát. Keverjük össze, majd ízlés szerint ízesítsük sóval illetve borssal.
Egy kis tálba keverjük össze a tojást a tejjel (vagy vízzel). Egy másik kis tálat pedig töltsünk meg hideg vízzel. A már pihent tésztát nyújtsuk ki, olyan vékonyra, hogy ne szakadjon ki, amikor belekerül a töltelék. Szaggassunk ki tenyérnagyságú kör alakú formákat a tésztából. Egy evőkanálnyi tölteléket tegyünk minden kör közepére. Ha megvagyunk, akkor hajtsuk össze a tésztát, majd formáljunk belőle kis párnácskákat.
Miután ez megvan, a párnácskákat tegyük egy kivajazott tepsibe. Ezután a tojásos-tejes masszával kenjük be a tetejüket, hogy szép barnák legyenek. Körülbelül 20 percig kell sütni.
Ezt is ajánljuk: Görög fánk - Recept