A megunhatatlan leves - Hamis rámen 30 perc alatt
Ha esik, ha fúj, ha nincs kedved sokáig a tűzhely mellett állni, vagy ha nagyon éhes vagy és gyorsan szeretnél valami finomat: a leves mindig jó megoldás. Ízlésed szerint szinte bármit „beledobhatsz”, sőt, még egy edzés után is egészséges ennivaló, mert szénhidráttartalma segít pótolni az elvesztett energiát, magas fehérjetartalma pedig az izomépítésben segít.
Most egy olyan ázsiai tésztalevest ajánlunk neked a szeptemberi GoodFoodból, ami a fenti kitételeknek mind megfelel, ráadásul ízvilága egyszerre különleges és ismerős, azaz mindenképpen szerethető!
Hozzávalók - 4 főre, 10 perc előkészítés, 15–20 perc elkészítés, könnyű
- 1,2 l jó minőségű csirkehúsleves-alaplé
- kis csokor koriander, szára és levelei különválasztva
- 1 piros chili felkarikázva (kimagozva, ha nem szeretjük a csípőset)
- 2 ek. világos szójaszósz
- 100 g laskagomba szeletelve
- 100 g bordáskel falatnyi darabokra vágva
- 2 főtt csirkemell bőre nélkül, falatnyi darabokra vágva
- 100 g kínai tojásos tészta
- 500 g konzerv bambuszrügy szelet (ázsiai élelmiszereket árusító üzletben keressük)
Elkészítés
1. Öntsük az alaplevet egy lábosba és tegyük fel melegedni közepes hőfokon. Aprítsuk egészen finomra a koriander szárát és adjuk az alapléhez majdnem az összes chilivel együtt. Öntsük fel 200 ml vízzel és forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 5-10 percig, hogy az alaplé átvegye a koriander és a chili ízét.
2. Ekkor öntsük bele a szójaszószt, őröljünk rá egy tekerésnyi fekete borsot, majd mehet bele a gomba, a bordáskel, a főtt csirke és a tészta. Főzzük további 2 percig, míg a tészta megpuhul, majd szórjuk bele a szeletelt bambuszrügyet.
3. Levesestálakban, a korianderlevelekkel és a maradék chilivel megszórva tálaljuk.
Tápérték-adatok
Adagonként: 255 kcal • 5 g zsír • 2 g telített zsír • 20 g szénhidrát • 2 g cukor • 4 g rost • 30 g fehérje • 2,4 g só