Meggyes Rotschild-piskóta
A nemsokára újra szezonját élő meggy az egyik legkedveltebb összetevője nyári desszertjeinknek. Egyszerű, de annál mutatósabb sütemény receptjét mutatjuk most be.
Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg magozott megy
20 dkg csokoládé
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjét a cukorral verjük habbá. Ezután hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliás cukrot, és jól keverjük össze. Majd szitáljuk bele a lisztet és újra keverjük össze. A kapott masszát töltsük csöves nyomózsákba, majd sütőpapírral fedett tepsibe nyomjunk belőle babapiskótákat. A magozott meggyet osszuk el a tetején, és 180 fokon süssük aranybarnára. Eközben olvasszuk meg a csokoládét, ebbe mártjuk majd bele a piskóta alját, majd a hütőben pihenni hagyjuk.