Medvehagyma-krémleves recept - A tavasz slágere
Már alig vártuk, hogy elkezdődjön a medvehagyma szezonja! Használjuk ki ezt a rövid időszakot és készítsünk belőle ízletes fogásokat. Íme a krémleves receptje.
Hozzávalók
- 2 kisebb csokor medvehagyma
- 1,5 dl zöldség alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
- 2 ek olaj
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés
Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a lisztet. Mikor kissé barnává válik, tegyük hozzá a vékony csíkokra vágott medvehagymát és fonnyasszuk meg a leveleket. Ezt követően öntsük rá az alaplét és főzzük. Ha elkezdett forrni, vegyük le a tűzhelyről, botmixerrel turmixoljuk össze. Tegyük még vissza főni, közben pedig öntsük hozzá a tejszínt és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Tálaláskor, ha kedvünk úgy tartja, szórjunk még 1-2 medvehagymalevelet a leves tetejére.