Mediterrán burgonyasaláta tonhallal
Ilyen nagy melegben mi esne jobban, mint a mediterrán konyha jellegzetes ízvilága. Egy hátránya van: ha belekóstolsz, egyszerűen képtelen leszel abbahagyni. Még jó, hogy nem hizlal.
Hozzávalók
- 80 dkg kifliburgonya
- 1 babérlevél
- 1 csokor újhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 10 bazsalikomlevél
- 4 szál friss oreganó
- 10 dkg kovászos uborka
- 1 doboz olajos tonhal
- fekete olajbogyó
- őrölt bors
- só
Az öntethez:
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál borecet
- fél citrom leve
- porcukor
- olívaolaj
Elkészítés
A burgonyát héjában főzzük meg sós-babérleveles vízben. Közben a hagymát karikázzuk fel, a paprikát pedig csumázzuk ki, és vágjuk kisebb kockákra. A bazsalikomot és az oreganót öblítsük le, és néhány szár kivételével aprítsuk fel. Az uborkát karikázzuk fel, a tonhalat pedig tördeljük kisebb darabokra. Az öntethez vegyünk elő egy mélyebb tálat, öntsük bele a bort, adjuk hozzá a borecetet, a citromlevet, a porcukrot és a sót. Adjuk hozzá az olívaolajat is, majd ízesítsük őrölt borssal. Végül a kész burgonyát hámozzuk meg, vágjuk szeletekre, és tegyük bele az öntetbe. Adjuk hozzá a hagymát, a paprikát, az uborkát, a tonhalat, az olívabogyókat, a bazsalikomot és az oreganót, majd hagyjuk összeérni az ízeket. Hidegen tálaljuk, a félretett szárakkal díszítve.
A hal igen egészséges, ráadásul a tonhalkrémes meleg szendvics igen ízletes vacsora.