Marokkói fűszeres sült csirkemell - Recept
Nyáron nincs is jobb, mint egy laktató fogás, mely a megszokott ételeket is új színben tüntetni fel. Íme egy egyszerű sült csirkemelles recept, amit a fűszerek tesznek igazán különlegessé!
Hozzávalók
- 1/2 csésze natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 1/2 csésze apróra vágott friss koriander
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma darálva
- 1,5 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál paprika
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 kg bőr nélküli, kicsontozott csirkemell
Elkészítés
A joghurtot, a citromlevet, a koriandert, az olívaolajat, a fokhagymát, a köményt, a paprikát, a fahéjat, a sót és a borsot tegyük egy nagy tálba, majd jó alaposan keverjük össze a pác hozzávalóit. Ezután a csirkemellet is adjuk a keverékhez és legalább két órán át hagyjuk állni a húst, de az sem baj, ha akár egy egész éjszakára benthagyjuk a hűtőben a húst. A húst grillen, serpenyőben vagy akár tepsiben is megsüthetjük, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor könnyen száraz lehet.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!