Mámorító édesség - Részeges töltött alma
Ha szereted az édességet, és nem bánod, ha desszertedet kis ízesítő gyanánt pálinka vagy brandy ízesíti, a következő finomság a kedvenceid közé fog tartozni!
Hozzávalók
- 4 db alma
- bármilyen gyümölcskenyér
- 4 evőkanál barackpálinka vagy más gyomorkeserű
- 4 evőkanál méz
- 4 db almasütő tál
Elkészítés
Az almák csumáját kivágjuk, majd a keletkezett űrt tetszés szerinti gyümölcskenyérrel töltjük ki.
Ebben az állapotban az almasütő tálkába helyezzük, majd légkeveréses sütőbe tesszük 60 percre, 180 fokon.
Amikor már pirul, s úgy látjuk, hogy majdnem kész állapotban van, meglocsoljuk pálinkával vagy brandyval, és kevés mézzel, majd további öt percre a sütőben hagyjuk.
Ez a recept alig bonyolultabb, mint az egyszerű sült almáé, ám ízletesebb nyalánkságot kapunk végeredményként.