Mákos piskótatekercs citromos mascarponekrémmel - Recept
Íme egy különleges és krémes finomság, ha szeretnénk a hagyományos piskótatekercset feldobni egy kicsit.
Hozzávalók
A tésztához
- 10 dkg porcukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál mák
- 2 dkg liszt
A krémhez
- 2 tojássárgája
- 1 dkg cukor
- 1 dl frissen facsart citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 20dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
Elkészítés
Először is a sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A tojásokat keverjük habosra a cukorral addig, amíg szépen kifehéredik és krémes állagú nem lesz. Ekkor szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a mákot és a masszát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süssük körülbelül 15 percig, majd ha elkészült, még melegen tekerjük fel és hagyjuk így kihűlni.
A krémhez a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a citromlevet és a reszelt héjat, majd lassú tűzön kevergetve sűrítsük be a krémet. Ezután, ha már langyosra hűlt, forgassuk össze a mascarponéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárduljon. Végül, ha már megfelelő a krém állaga, kenjük meg vele a piskótát és újra tekerjük föl. A legfinomabb, ha a tetejét mákkal és porcukorral megszórjuk.
Ha Te is szívesen megkóstolnád ezt a sütit, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet ismerőseiddel is!