Mákos guba - Recept
Ha valami édesre vágysz, akkor készíts mákos gubát. Ezt a magyaros fogást könnyű elkészíteni, és istenien finom.
Hozzávalók
- 7 db tejes kifli
- 500 ml tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 g vaj
- 80 g porcukor
- 80 g mák
- 4 evőkanál méz
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítés
Első lépésként karikázzuk fel a kifliket. A vajat, a tejet, a vaníliás cukrot, és a mézet tegyük egy edénybe, és forraljuk fel. Ha felforrt, akkor öntsük a kiflikre, de úgy, hogy teljesen átnedvesedjenek.
Egy tálba keverjük össze a mákot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, és a szegfűszeget. Szórjuk rá a kiflikre, és keverjük össze alaposan. Miután kész van, öntsük át egy tepsibe, és tegyük be a sütőbe kb. 10 percre, hogy egy kicsit megpiruljanak a kiflik.
Ezt is ajánljuk: Görög fánk - Recept