Mákos guba recept egy kis csavarral – randira is tökéletes

Ha szereted a mákos desszerteket, ezt a módszert feltétlenül próbáld ki. A krémes, vaníliás kavalkádot megspékeljük egy kis limoncelloval és máris kész a tökéletes randi desszert.
Hozzávalók 8 – 10 adaghoz
A krémhez
- 5 db tojás
- 200 g cukor
- 1 kg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
A mákos gubához
- 9 - 10 db kifli
- 700 ml tej
- 100 ml tejszín
- 150 ml limoncello
- 90 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 180 g darált mák
Elkészítés:
Ennek a mákos guba recept elkészítésének első pontja, hogy a krémhez a tojásokat és a cukrot egy edénybe rakjuk és vízgőz fölött összemelegítjük, majd robotgéppel kihűlésig habosítjuk.
A szoba-hőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, majd lazán összekeverjük ezzel a tojáshabbal. A kifliket kisebb darabokra vágjuk.
A tejet, tejszínt, limoncellot, porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, beleforgatjuk a kifliket, majd az egészet beleforgatjuk a mákba. A mákos kifliket a krémmel felváltva egy tálba rétegezzük és pár órára a hűtőbe rakjuk.
Mákos guba vaníliakrémmel és limoncelloval
Forrás: Streetkitchen
Fotók: 123rf, gettyImages
Oldalak
