Majonéz házilag - Megízesíti a mindennapokat

A majonéz szinte mindenki által kedvelt finomság, amelyet ételek ízesítésére, és felturbózására használhatunk. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy otthon is könnyedén elkészíthetjük.
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 1,5 tk. mustár
- 3 tk. citromlé
- 1 tk. só
- 3/4 tk. cukor
- 350 ml étolaj
- 50 ml extra szűz olívaolaj
Elkészítés
A tojássárgákat a mustárral, a cukorral és a sóval együtt robotgéppel habosra keverjük, ameddig a színe halványsárga nem lesz. Az olajat cseppenként keverjük hozzá, hogy mindig felvegye a krém. Ettől lesz szép selymes. Ha már elválik az edénytől, akkor jó. Végül jöhet bele a citromlé, és még egyszer keverjük át robotgéppel. Hűtőben tároljuk!
Tálalhatjuk húsételek mellé, zöldségfélékhez, vagy éppen szendvicsekre kenve is.
Oldalak
