Májjal töltött csirkecomb - Recept
Hétvégi ebédnek kiváló választás lehet ez az ízletes, májjal töltött csirkecomb. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 15 dkg csirkemáj
- 4 nagyobb csirkecomb
- 2 zsemle
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 3 ek olaj
- majoránna, petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
Tisztítsuk meg a májat és kockázzuk fel. A hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel és forró olajon pirítsuk üvegesre. Erre tegyük rá a májat és pároljuk fehéredésig. A töltelékhez egy zsemlét áztassunk vízben, majd nyomkodjuk ki, és keverjük össze egy teáskanálnyi szárított majoránnával, sóval, borssal, a tojással, az evőkanál vágott petrezselyemmel és a pirított májjal. A csirkecombokat tisztítsuk meg, óvatosan lazítsuk fel a bőrét és alá tegyük a tölteléket. A húst még ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, majd tegyük egy tepsibe. Öntsünk alá egy kis vizet, a tetejét pedig olajjal locsoljuk meg. 180 fokon süssük addig, amíg megpuhul a hús. Közben gyakran locsolgassuk, hogy ne repedjen ki a bőre. Zöldséges rizzsel, rizibizivel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!