Lilahagymás uborkasaláta - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az uborkasalátát is számtalan módon variálhatjuk, cikkünkben ezúttal a lilahagymás-kapros verzió receptjét mutatjuk meg!
Hozzávalók
- 3 nagyobb uborka
- 1 közepes lilahagyma
- 2 ek cukor
- 1,5 tk ecet
- 1 doboz tejföl
- 1 tk kapor
- só, bors
Elkészítés
Mossuk meg alaposan, majd éles késsel szeleteljük fel az uborkát. Tegyük egy tálba és sózzuk meg. Hagyjuk állni 30 percig, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Ehhez adjuk hozzá a felszeletelt lilahagymát és a többi hozzávalót: a cukrot, az ecetet, a tejfölt, a kaprot és a borsot. Keverjük össze óvatosan, majd egy órára helyezzük hűtőbe. Ezt követően fogyasztható.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!