Mindenmentes túrógombóc - Finomabb, mint a hagyományos
Szereted a túrógombócot, de érzékeny vagy a laktózra és a gluténra? Akkor olvasd el szerzőnk, az Éhezésmentes karcsúság Szafival blog szerkesztőjének szuper receptjét. Ez a desszert nem csak nagyon finom, még az alakodra is vigyáz!
Hozzávalók (6 gombóchoz)
- 225 g bolti totu (tojásfehérje túró)
- 1 evőkanál (10 g) kókuszolaj - házi totu esetén nem szükséges
- 1 M-es tojás
- 1 bio citrom héja
- 1/8 citrom cikk leve
- késhegynyi vanília őrlemény
- 65 g Szafi Fitt süteményliszt
Forgatáshoz
- olaj spray
- Szafi Fitt süteményliszt
Közepébe
- eper/málna/ meggy
Elkészítés
Turmixoljuk össze a totut, kókuszolajat, a citrom levét és héját, a vanília őrleményt, és a tojást. Majd keverjük hozzá a süteménylisztet, és gyúrjuk össze. Pihentessük pár percet. Ezután formázzunk belőle 6 db gombócot, úgy, hogy a közepébe kerüljön a gyümölcs. Forraljunk fel egy fazék vizet, de ne forrásban lévő vízbe tegyük (!!!), hanem vegyük takarékra (nálam 9-esből, 5-ös fokozat), így tegyük bele a gombócokat, és főzzük 3 percig. Majd szűrűvel vegyük ki és forgassuk meg a pirított süteménylisztbe.