Ó, de jó, végre egy szuper lecsó! - Olcsó és egyszerű fogás, amit imádunk!
A lecsó a magyarok egyik kedvenc étele, mert gyorsan elkészül, nem igényel órákig tartó főzőcskézést, kiadós és olcsó fogás, mely tökéletes ebéd és vacsora gyanánt is. Mutatom is a receptet!
Hozzávalók
- 40 dkg paradicsom
- 80 dkg paprika
- 2 nagy fej hagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika
- só, bors
Elkészítés
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Kicsumázzuk a paprikát, eltávolítjuk az ereket és a magvait, majd felkarikázzuk vagy felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát felkockázzuk apró darabokra. A szalonnát lassú tűzön megpirítjuk, majd beleforgatjuk a hagymát és hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, majd az egészet puhára főzzük.
Ízlés szerint üthetünk rá akár tojást is, ki hogy szereti. Jó étvágyat!
Még több magyaros receptért kattints a következő oldalra!