Laktató és könnyű finomság ebédre
Mai ajánlatunk: grillezett lazac fetasajtos parajrétessel, mely kedvez a fogyókúrázóknak és az egészséges életmód kedvelőinek, és még elkészíteni is egyszerű.
A lazac jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre, a benne található omega-3 zsírsavaknak köszönhetően védi a szívünket, csökkenti a koleszterinszintet, és az agyunk öregedési folyamatait is lassítja. A spenótban pedig sok vas, folsav és B-vitamin található, amely elengedetlen számunkra, és még a kalóriatartalma is rendkívül alacsony. Úgyhogy, mindenképpen érdemes kipróbálni a receptünket.
Grillezett lazac fetasajtos parajrétessel
Hozzávalók 4 személyre:
1kg lazac
50 dkg paraj
40 dkg fetasajt
1 csomag réteslap
1 db tojás
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés: Durvára felvágjuk a spenótleveleket, majd felolvasztott vajon megpároljuk a zúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Miután a tűzről levettük hozzáadjuk a kockára vágott fetasajtot. A tölteléket réteslapra tesszük, majd feltekerjük, ezután egy kivajazott tepsibe beletesszük, majd a rétes tetejét tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőbe 180 fokon készre sütjük (körülbelül 10 perc). Miközben sül a rétes, a lazac szeleteket sóval és borssal megszórjuk, majd egy serpenyőbe kevés olívaolajban megsütjük, és kapros majonézzel szervírozzuk.