Krémes kényeztetés - Banánkrém
A banán ízű puding nem olyan kedvelt, mint a vaníliás, vagy a csokis, pedig ez is igazán finom. Egy kevés mézzel tálalva fenséges.
Hozzávalók
- 20 g zselatinpor
- 60 ml víz
- 500 g banán
- 120 g kristálycukor
- 1 evőkanál citromlé
- 140 ml habtejszín
- 100 ml kókusztej
- Méz
Elkészítés
Tegyük aprítógépbe a banánokat, a cukrot és a citromlevet. Turmixoljuk egyenletesen darabos állagúra. A zselatint és a vizet keverjük simára, majd lassú gázon állandó kevergetés mellett olvasszuk fel a vízben a zselatint, majd tegyük a banánpépbe. Tegyük a tejszínt egy tálba, majd verjük habosra, de ne legyen túl kemény, és kevergetés mellett csurgassuk hozzá a kókusztejet. A tejszínes masszát adjuk a banános keverékhez. Kanalazzuk a habot formákba. A formát tegyük hűtőbe 90 percre. A hűtőből kivéve a banánhabot helyezzük tányérra, és mézzel, banánszeletekkel díszítsük. Figyelem! Ha nem jön ki könnyen a formából a banánhab, abban az esetben, vékony, sima pengéjű, vizes késsel vágjuk körbe a formában, és úgy borítsuk ki.
Készítsd el a banánlevest is!