Krémes gombaleves - Könnyed ebéd 20 perc alatt
Egy kis tejszínnel istenien krémes leveseket varázsolhatunk, ráadásul nem is kell hozzá konyhatündérnek lennünk. A következő gombaleves is egy könnyen elkészíthető finomság, próbáld ki minél előbb!
Hozzávalók
- 3 ek sótlan vaj
- 450 g fehér csiperke
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 ek liszt
- 1,5 csésze alaplé
- 1,5 csésze tejszín
Elkészítés
A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és ezen pároljuk meg a gombát. Adjuk hozzá a fokhagymát, egy teáskanál sót és fél teáskanál borsot. Főzzük 5-7 percig, míg a gomba levet nem ereszt. Ekkor szórjuk bele a lisztet, keverjük el, majd egy perc múlva adjuk hozzá az alaplevet. Ha összeforrt, vegyük alacsonyabb fokozatra, öntsük hozzá a tejszínt és nagyjából még 5 percig főzzük. Mikor besűrűsödik, ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal, vegyük le a tűzről és máris találhatjuk.