Koreai sertésborda - Ellenállhatatlanul finom
Ne gondold, hogy ezt a koreai sertésbordát bonyolult elkészíteni! Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, a végeredmény pedig elképesztően finom lesz. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
A páchoz
- 1/2 csésze szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek pirospaprika
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1 csésze apróra vágott hagyma
A húshoz
- 1,3 kg sertésborda
- 1/4 csésze méz
- szezámmag
Elkészítés
A pác hozzávalóit keverjük el, majd forgassuk bele a húst. Tegyük félre négy óráig pácolódni, majd a húst tegyük egy tepsibe és 160 fokon 1-2 órán át süssük. Ezt követően a megmaradt pácléhez adjuk hozzá a mézet és forraljuk össze. Ha a hús már majdnem kész, öntsük rá a mézes páclét és így süssük még 5-10 percig. Tálalás előtt vágjuk szét a bordákat és szórjuk meg szezámmaggal.