Kölespuding, hogy bármikor nasizhass - Recept
Az esténként elkövetett édesség majszolás az egyik legnehezebben megállható bűn. Most azonban itt egy nyamiság, amit akár ilyen esetekben is fogyaszthatsz, persze ne feledjük a mértékletességet.
Hozzávalók
- 1 bögre köles
- 4-5 bögre tej
- 1 citrom héja
- 1 rúd fahéj
- 4 ek méz
- gyümölcs
Elkészítés
A kölest negyed óra alatt puhára főzzük a fahéjjal és citromhéjjal ízesített tejben. Ha csökkenteni szeretnénk a kalóriák számát, a tej felét helyettesítsük vízzel! A mézet csak a főzés végén keverjük bele. Szedjük bele kis tálkákba. A tálkák aljára és a puding tetejére is tegyünk jó sok gyümölcsöt. Bármilyen gyümölcsöt használhatunk! Az aszalt gyümölcsöket még a főzés befejezte előtt pár perccel tegyük bele, így egy kis nedvességet szívnak magukba, és az ízek is jobban átjárják egymást. Ha nem szeretjük az aszalt gyümölcsöt, kóstoljuk meg lekvárral. Akár mogyoróval, mandulával, dióval is megbolondíthatjuk. Az ízesítésnek csak a fantáziánk szabhat határt!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!