Klasszikus répatorta - Megunhatatlan, örök kedvenc
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Egy isteni répatortára még azok sem tudnának nemet mondani, akik egyébként nem kedvelik a sárgarépát. Készítsd el Te is, meglátod, az egész családot boldoggá teszed vele!
Hozzávalók
- 300 g rétesliszt
- 250 g lereszelt sárgarépa
- 250 g porcukor
- 150 ml olaj
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- őrölt fahéj
Elkészítés
A tojássárgákat keverjük el az olajjal és a porcukorral. Ehhez jöhet hozzá a lereszelt sárgarépa, a vaníliás cukor és a sütőporral elkevert liszt. Ízesítsük ízlés szerint fahéjjal és a citrom héjával. Keverjük el, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot. Az így kapott masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süssük készre fél óra alatt. Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral.