Klasszikus lekváros derelye - Ahogyan a nagyi készíti
A lekváros derelye egy klasszikus, ám annál finomabb desszert. Ha szívesen emlékszel vissza gyermekkorodra és szeretnél egy kicsit nosztalgiázni, készítsd el még ma!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 ek zsír
A töltelékhez
- 20 dkg szilvalekvár
A bundához
- 2-3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A hozzávalókból gyúrjunk tésztát, válasszuk két egyenlő részre, majd mindkettőt nyújtsuk ki. Az egyikre nagyjából 5-6 centiméter távolságonként tegyünk egy-egy evőkanálnyi szilvalekvárt, majd a másik kinyújtott tésztalapot helyezzük rá. Kissé nyomkodjuk le a lekvárhalmok között, vegyünk elő egy derelyevágót és vágjuk egyenlő méretű kockákra. Főzzük meg a derelyéket enyhén sós vízben és forgassuk bele pirított zsemlemorzsába.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!