Klasszikus karfiolkrémleves - Nyári élvezet
A karfiolkrémleves a nyár egyik kedvenc fogása, még azoknak is ízlik, akik egyébként nem rajonganak a zöldségért. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 1 karfiol
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés
A karfiolt mossuk meg alaposan és szedjük rózsáira. Olívaolajon pirítsuk meg a felkarikázott póréhagymát, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a sót és a vajat. Ha elolvadt a vaj, tegyük rá a karfiolt, dinszteljük és adjunk hozzá 2-3 dl vizet. Ha puhává vált a karfiol, öntsük rá a tejszínt és forraljuk össze. Vegyük le a tűzről és pürésítsük egy botmixerrel. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá szerecsendiót is. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!