Klasszikus császármorzsa - A laktató desszert
Az osztrákok egyik kedvenc édességét, a császármorzsát könnyedén az asztalunkra varázsolhatjuk, nem is kell hozzá konyhatündérnek lennünk! Mutatjuk a receptjét, készítsd el még ma!
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 4 dl tej
- 3 dkg mazsola
- baracklekvár
- só
Elkészítés
A tejet keverjük el a liszttel, a tojások sárgájával, 7 dkg felolvasztott vajjal és egy csipet sóval. A tojásfehérjékből és a cukorból verjünk kemény habot, majd adjuk hozzá az előző keverékhez. Szórjunk bele mazsolát, keverjük el, majd az egészet öntsük bele egy tepsibe. Süssük addig, amíg aranybarna nem lesz. Késsel vagy villával daraboljuk fel és lekvárral kínáljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!