Kelbimbós tócsni - Ezt még biztosan nem próbáltad!
Ki mondta, hogy tócsnit csak burgonyából vagy cukkiniből lehet készíteni? Cikkünkben ezúttal a kelbimbós verzió receptjét mutatjuk be, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 2 csésze finomra aprított kelbimbó
- 2 újhagyma vékonyra szeletelve
- 2 ek liszt
- ½ csésze reszelt parmezán
- 2 felvert tojás
- 2/3 zsemlemorzsa
- 4 dkg lágy kecskesajt
- só és bors ízlés szerint
- olaj
Elkészítés
Tisztítsuk meg és gyaluljuk le a kelbimbót, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, a lereszelt parmezánt, a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát, végül pedig a kecskesajtot. Ízesítsük sóval és borssal, majd az egészet dolgozzuk össze. 1-2 evőkanálnyit vegyünk ki belőle, tegyük forró olajba, kissé lapogassuk el és süssük aranybarnára a tócsni mindkét oldalát. Ha kisütöttük az egészet, tejföllel tálaljuk.