Kelbimbókrémleves - A szezon kedvence
A kelbimbó kissé elhanyagolt, ám annál finomabb és egészségesebb zöldség. Érdemes kihasználni a szezonját és mindenféle különlegességet varázsolni belőle az asztalra.
Hozzávalók
- 40 dkg kelbimbó
- fél l alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek majoránna
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
A kelbimbókat tisztítsuk meg és vágjuk ketté. Egy kis olívaolajon pároljuk meg őket, majd ha megpuhultak, öntsük rá az alaplevet, adjuk hozzá a majoránnát és a zúzott fokhagymát. Ha összefőtt, turmixoljuk össze, öntsük rá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Még egyszer forraljuk össze, és pirított kenyérkockákkal máris tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!