Kelbimbókrémleves - A szezon kedvence

A kelbimbó kissé elhanyagolt, ám annál finomabb és egészségesebb zöldség. Érdemes kihasználni a szezonját és mindenféle különlegességet varázsolni belőle az asztalra.

Hozzávalók

  • 40 dkg kelbimbó
  • fél l alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek majoránna
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A kelbimbókat tisztítsuk meg és vágjuk ketté. Egy kis olívaolajon pároljuk meg őket, majd ha megpuhultak, öntsük rá az alaplevet, adjuk hozzá a majoránnát és a zúzott fokhagymát. Ha összefőtt, turmixoljuk össze, öntsük rá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Még egyszer forraljuk össze, és pirított kenyérkockákkal máris tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: kahakaikitchen.blogspot.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Ez nem egy újabb "csodadiéta" vagy gyors megoldás, hanem egy életmód, amely egyszerre egészséges és élvezetes.
Utazás
A hajóroncsot még 2013-ban találták meg Kenya partjainál, most viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy a jármű Vasco da Gama utolsó felfedezőútjához köthető.
Sztárok
Ciki pillanatoknak lehettek tanúi a nézők a Legyen Ön is milliomos! című kvízműsor keddi adásában.
Sztárok
A királyi családnak több száz éves karácsonyi hagyományai vannak, de ez korántsem jelenti azt, hogy a família tagjai feltétlenül kedvelik ezeket – Katalin például az egyik szokást legszívesebben...
Lifestyle
Rendkívül fontos óvintézkedésre figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-hez eljuttatott friss közleményében.
Lifestyle
Eddig "csak" az ellátási nehézségek okoztak fejtörést az árutőzsdéknek, ám most, hogy Donald Trump visszatér a Fehér Házba, újabb tényező okozhat fennakadást a már amúgy is gyengélkedő nemzetközi...