Karcsúsító finomság - Csirkemell joghurtmázban
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Bemutatunk egy olyan ételt, amely igen pikáns és laktató, azonban nyugodtan szedhetsz belőle még egy tányérral, hiszen alacsony a zsírtartalma.
Hozzávalók
4 darab csirkemellfilé
1 darab kockára vágott, zöld csilipaprika
1 darab (körülbelül 2-3 centis) gyömbér (vagy egy kávéskanál őrölt gyömbér)
1 gerezd zúzott, feldarabolt fokhagyma
6 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
1 evőkanál paradicsomsűrítmény
1 evőkanál zöldcitromlé
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
só, bors
A díszítéshez: citromnegyedek
A salátához:
4 darab paradicsom
1 darab lilahagyma
¼ kígyóuborka
1 evőkanál frissen aprított korianderlevél
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A joghurtot egy tálban keverjük össze a paradicsomsűrítménnyel, a fokhagymával, a citromlével, a csilivel, majd a gyömbérrel és a többi fűszerrel is. A megtisztított filéket tűzálló edénybe helyezzük, ezután bekenjük a joghurtos krémmel, majd puhára sütjük. Ezalatt elkészítjük a salátát: a paradicsomhoz hozzáadjuk a hagymát és az uborkát, korianderrel ízesítjük, majd lefedjük, s tálalásig a hűtőben tároljuk. A húsról felitatjuk a felesleges zsírt, majd salátát adunk mellé köretként, s ráadásként citromszeleteket helyezünk a tányérra díszítésképp.