Karamellás almatorta recept
Gyakran hallani azt a jól bevált közmondást, hogy „minden nap egy alma, az orvost távol tartja”. Akkor ennek a mennyei tortának köszönhetően minimum egy hétig távol marad.
Hozzávalók
- 60 dkg savanykás alma
- 2 ek porcukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 25 dkg leveles tészta
- 1,5 dl natúr joghurt
- 3 gombóc karamellfagylalt
- 2 ek aprított pisztácia
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük. A porcukrot egyenletesen egy kör alakú, 28 centis tortaformába szitáljuk, és kis lángon aranybarnára karamellizájuk. Körbe-körbe ráterítjük az almaszeleteket, megszórjuk fahéjjal, majd egyenletesen rátesszük-nyomkodjuk a leveles tésztát.
A sütőt előmelegítjük 220-225 fokra, és kb. 20 perc alatt megsütjük a tortát. Amíg a torta sül, összekeverjük a joghurtot és a fagylaltot.
A tortát kiborítjuk a formából, hogy az almás fele legyen felfelé, megszórjuk porcukorral és pisztáciával. A karamellfagyis szósszal kínáljuk.
Ezt is ajánljuk: Mennyei fahéjas bundás alma - Pár perc alatt elkészül - Katt ide!