Karácsonyi halleves - Recept
Ha már unod a megszokott halászlevet, akkor próbáld ki ezt a finom hallevest vagy akár készítsd ezt karácsonykor.
Hozzávalók
- 3 pontyfej
- 5 pontyszelet
- 4 farok
- ikra vagy tej
- 1 kg vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg aszalt szilva
- só
- zsír
- 3 dl tejföl
Elkészítés
A megtisztított halfejeket, halszeleteket, kocsonyásító farokdarabokat tegyük egy lábasba. A hagymát karikázzuk fel, borítsuk be vele a húst, az egészet öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd sózzuk meg és tegyük bele a fokhagymát. Ezután kis lángon főzzük 3-4 órán át, majd amikor megpuhult a hús, adjuk hozzá az aszalt szilvát. Amikor már ragad a gőze, akkor zsíros-tejfölös habarással gazdagítsuk. Tálalásnál a tányér aljára helyezett halszeletre öntjük a leszűrt hallét, és teszünk rá szilvát is.
Ha szereted a halat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!