Kapros lazactekercs
Egy igen könnyen és gyorsan elkészíthető egészséges étel, amivel a megfelelő fehérje és szénhidrátbevitelt megoldhatjuk. Vagyis jól laksz tőle és valóban táplál, ráadásul még különlegesen finom is a lazac, a görög joghurt és a kapor íz hatása miatt.
Hozzávalók (4 adagra)
- 2 doboz lazackonzerv
- ¼ csésze sovány görög joghurt
- ½ gerezd fokhagyma összetörve
- ¼ teáskanál szárított kapor
- 1 zellerszár finomra aprítva
- 2 darab, 30 centiméteres teljes kiőrlésű tortillalap
- 1 közepes paradicsom szeletelve
- 2 saláta- vagy káposztalevél
Elkészítés
Tegyük a lazacot egy keverőtálba és villával passzírozzuk szét. Adjuk hozzá a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot és a zellerszárat. Keverjük jól össze. Fektessük le a két tortillalapot egymás mellé egy vágófelületre. A közepére szórjuk bele a lazackeveréket, úgy, hogy öt centimétert hagyjunk a széleken. Rakjuk a paradicsomot a lazacmixre, majd tegyünk saláta- vagy káposztalevelet az egész tetejére. Hajtsuk be a töltelékre a tortillalap két szélén az üres öt centimétert. Ezután tekerjük fel a másik irányból, majd mindkét tekercset vágjuk félbe és tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Mézes-parmezános sült - Katt ide!