Kakaós csiga házilag - Csodás illatok a konyhádban

Gyerekkorunk kedvenc reggelije, nasija, suli utáni meglepije a kakaós csiga, amit nem is akkora ördöngösség elkészíteni, mint gondolnánk.
Hozzávalók (6 csigához)
- 50 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 3 ek cukor
- 3 dkg élesztő
- 7 dkg vaj
- 1 db tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukrozott kakaópor
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és az 5 dkg vajat. Puha tésztát kapunk, amit nyújtsunk ki egy lisztezett deszkán. A maradék 5 dkg vajat olvasszuk fel, majd kenjük meg a tésztát vele, majd szórjuk meg vastagon kakaóporral. Szorosan csavarjuk fel, majd vágjunk kétujjnyi vastag csigákat belőle. 180 fokon 20 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Porcukorral hintsük meg a tetejét.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!