Ízletes és olcsó vacsora - Kemencés burgonya
Ízletes, vitamindús és olcsó vacsorára vágysz? Ha szereted a burgonyát, akkor imádni fogod ezt a kemencés burgonya receptet, amitől garantáltan jól fogsz lakni.
Hozzávalók
- 10 nagyobb burgonya
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg krémtúró
- 1 csokor petrezselyem
- metélőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- köménymag
Elkészítés
Folyó víz alatt egy kefe segítségével alaposan mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk hosszában ketté. Ha nagyon nagy így is a szelet, akkor még egyszer megfelezhetjük. Vágott oldalukkal felfelé helyezzük egy tepsibe a burgonyadarabokat, majd a tetejüket kenjük meg a vajjal, sózzuk, borsozzuk meg és adjunk hozzá egy csipetnyi köménymagot is, majd süssük 45 percig. Közben adjuk a krémtúróhoz a felaprított petrezselymet és egy kevés metélőhagymát, pár evőkanálnyi olvasztott vajat, a zúzott fokhagymát és egy kis sót, majd keverjük össze a hozzávalókat. A túrós krémet tegyük hűtőbe, a burgonya mellé. Hidegen szervírozzuk.