Isteni leves Húsvétra - Medvehagyma krémleves

Húsvétkor többnyire sonka és tojás kerül az asztalokra, amit egy isteni levessel koronázhatunk meg. A medvehagyma most éli második virágkorát, és tökéletes előételnek egy könnyű leves formájában.

Hozzávalók:

  • 100-120 g medvehagyma
  • 1 l zöldség alaplé
  • 30 g olaj
  • 1, 5 ek liszt
  • Bors
  • Szerecsendió
  • 50-100 g tejszín
  • cayenne bors
  • 20 g hideg vaj

Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis húsleves alappal finomra pürésítjük. Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagyma pürével és a maradék levessel. Körülbelül 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük. Cayenne borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Sztárok
Habár még csak 9 éves, Sarolta hercegnő már most nagyon komolyan veszi a feladatait – kétség sem fér hozzá, hogy felnőttként nagy dolgokra lesz hivatott.
Lifestyle
Az empátia fejlesztése nemcsak a szociális készségeit javítja, hanem egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb emberré is teszi. Légy türelmes, támogató és példamutató, hiszen te vagy az, aki a legnagyobb...
Lifestyle
A pite sütése nemcsak egy hagyományos konyhai feladat, hanem igazi művészet is, ahol minden egyes lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a végeredmény egy tökéletes, könnyed és ínycsiklandó sütemény...
Sztárok
Az életkor előrehaladtával az ember mindennapjaiból egyre inkább kiszorul az aktivitás és a testmozgás, Arnold Schwarzeneggernek azonban eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa: a mozgás lehetősége...
Lifestyle
Az interneten bemutattak egy trükköt, amivel sokkal könnyebb és gyorsabb sajtot reszelni, de igazából meg is lehet úszni az egészet.