Isteni leves Húsvétra - Medvehagyma krémleves
Húsvétkor többnyire sonka és tojás kerül az asztalokra, amit egy isteni levessel koronázhatunk meg. A medvehagyma most éli második virágkorát, és tökéletes előételnek egy könnyű leves formájában.
Hozzávalók:
- 100-120 g medvehagyma
- 1 l zöldség alaplé
- 30 g olaj
- 1, 5 ek liszt
- Só
- Bors
- Szerecsendió
- 50-100 g tejszín
- cayenne bors
- 20 g hideg vaj
Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis húsleves alappal finomra pürésítjük. Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagyma pürével és a maradék levessel. Körülbelül 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük. Cayenne borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.