Isteni házi eperfagyi - Ilyet az üzletekben nem kapsz!
Május 8-án a magyar kézműves fagylalt napján milyen más recepttel kedveskedhetnénk olvasóinknak, mint egy epres, házi készítésű fagyiéval? Íme!
Hozzávalók
- 8 tojássárgája
- 1 csésze + 1/4 csésze cukor
- 1/4 tk só
- 2 csésze tej
- 4 csésze szeletelt eper
- 2 csésze tejszín
Elkészítés
A tojássárgákat verjük fel a cukorral és a sóval, majd lassan öntsük hozzá a tejet. Közepes lángon folyamatosan kevergetve melegítsük össze nagyjából 10-12 perc alatt. Az egészet szűrjük át egy másik edénybe és keverjük hozzá a tejszínt is. A felszeletelt epret keverjük el negyed csésze cukorral, hagyjuk állni 10 percig, majd adjuk hozzá a tejszínes keverékhez. Forgassuk bele a gyümölcsöt, kanalazzuk át egy műanyag lezárható edénybe és tegyük be a mélyhűtőbe legalább 2 órára. Ezt követően fogyaszthatjuk.