Isteni gombás rizottó - Tökéletes választás húsmentes napokra
Ha egy húsmentes ebédre vágysz, de nincs ötleted, mit főzz, most adunk egy tippet! Ennek a gombás rizottónak biztosan nem fogsz tudni ellenállni.
Hozzávalók
A gombához
- 3 csésze apróra vágott csiperke
- olaj
- só, bors
A rizottóhoz
- 3 gerezd aprított fokhagyma
- 2+3 ek vaj
- 1 közepes vöröshagyma felaprítva
- 1 csésze rizs
- 1 csésze száraz fehérbor
- ½ csésze reszelt parmezán sajt
- 4 csésze alaplé
- só, bors
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát olajon pirítsuk meg, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és akár egy kis fokhagymaport is szórhatunk rá. Ha megpirult, egy papírtörlővel kibélelt tányérba öntsük át. Az alaplét tartsuk melegen, majd a vöröshagymát a serpenyőben 2 evőkanál vajon pirítsuk meg nagyjából 6 perc alatt, ehhez adjuk a fokhagymát, majd a rizst. Ha megpirultak, öntsük rá a bort, majd lassan merjük rá az alaplevet. Folyamatos kevergetés mellett 40 percig főzzük, majd ha felszívta a nedvességet, tegyük rá a reszelt parmezánt, a sót, a borsot és a maradék vajat. Keverjünk rajta egyet, majd tálalás előtt még szórhatunk a tetejére aprított zöldhagymát vagy extra sajtot.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!