Isteni diótorta - Az ősz kedvenc desszertje
A diótortánál kevés finomabb édesség létezik! Érdemes elkészíteni a családi összejövetelekre, de azzal számolnunk kell, hogy nagyon hamar elfogy. Íme, a receptje!
Hozzávalók
A tésztához
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
A töltelékhez
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 db tojás
- fahéj
Elkészítés
Készítsük el a tölteléket: a hozzávalókat keverjük el egy habverő segítségével vagy tegyük bele egy aprítógépbe. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd egyenletesen simítsuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Csináljuk úgy, hogy a tortaforma oldalára 2-3 centiméter magasan is juttassunk tésztát. Így öntsük bele a tölteléket, majd 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük készre. Tálalás előtt díszíthetjük a tetejét extra dióval, csokoládéval.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!