Ínycsiklandó egresleves - Recept

Ez az ínycsiklandó leves tökéletes fogás nyáron, hiszen hidegen kell fogyasztani, így az is szívesen elkészíti, aki hőségben nem eszik meleg ételt.
Hozzávalók
- 50 dkg érett egres
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 l víz
- 2,5 dl tej
- só
- 3 szem szegfűszeg
- 1 tojássárga
- ízlés szerint cukor
Elkészítés
A vajból és a lisztből készítsünk világos rántást, amit felengedünk a vízzel, majd felforralunk. Ezután adjuk hozzá a megmosott és megtisztított egrest, amit előtte kissé szétnyomkodtunk. Végül tegyük bele a többi hozzávalót is és főzzük meg. A tejben keverjük el a tojássárgát, és adjuk a forrásban lévő leveshez. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk.