Immunerősítő leves: Sóskaleves
A sóska immunerősítő tulajdonságának köszönhetően igazán remek étek a téli hidegben. Jellegzetesen savanyú íze pedig összetéveszthetetlen bármely más zöldség ízével.
Hozzávalók:
• 250 g sertéshús
• só
• tejföl
• kapor
• petrezselyem
• 800 g víz
• 300 g sóska
• 30 g sárgarépa
• 20 g hagyma
• 10 g petrezselyem
• 20 g zsír
• 20 g árpagyöngy
• 1-2 tojás
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt 6-8 órára hideg vízbe áztatjuk. Kockázzuk fel a húst. Az árpagyönggyel és vízzel együtt a húst puhára főzzük. Aprítsuk fel a sóskát, hagymát és répát, és pároljuk meg őket vajon. Majd a húshoz adjuk a zöldségeket és az egészet tovább főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel és sózzuk. Amikor kész, frissen vágott kaporral, petrezselyemmel és tejföllel tálaljuk. Az árpagyöngyöt 200g felkockázott burgonyával helyettesíthetjük. Ebben az esetben a sóskát külön megpároljuk, és akkor adjuk a húshoz és burgonyához, amikor megpuhultak.