Immunerősítő leves: Sóskaleves

A sóska immunerősítő tulajdonságának köszönhetően igazán remek étek a téli hidegben. Jellegzetesen savanyú íze pedig összetéveszthetetlen bármely más zöldség ízével.

Hozzávalók:
• 250 g sertéshús
• só
• tejföl
• kapor
• petrezselyem
• 800 g víz
• 300 g sóska
• 30 g sárgarépa
• 20 g hagyma
• 10 g petrezselyem
• 20 g zsír
• 20 g árpagyöngy
• 1-2 tojás

Elkészítés:
Az árpagyöngyöt 6-8 órára hideg vízbe áztatjuk. Kockázzuk fel a húst. Az árpagyönggyel és vízzel együtt a húst puhára főzzük. Aprítsuk fel a sóskát, hagymát és répát, és pároljuk meg őket vajon. Majd a húshoz adjuk a zöldségeket és az egészet tovább főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel és sózzuk. Amikor kész, frissen vágott kaporral, petrezselyemmel és tejföllel tálaljuk. Az árpagyöngyöt 200g felkockázott burgonyával helyettesíthetjük. Ebben az esetben a sóskát külön megpároljuk, és akkor adjuk a húshoz és burgonyához, amikor megpuhultak.

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.
 

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Egészség
Ha te is szeretnéd megőrizni a memóriád és a kognitív képességeidet minél tovább, akkor érdemes ezekből a finom fűszerekből a lehető leggyakrabban fogyasztanod.
Egészség
Egy élelmiszer-szakértő szerint életveszélyes is lehet egy bizonyos finomság túlzott fogyasztása, ezzel pedig jobb, ha minél több ember tisztában van, hiszen egy közkedvelt, hazánkban is népszerű...
Sztárok
De nem csupán a hercegnének, hanem a királyi család összes tagjának, bármilyen furcsán is hangzik.
Lifestyle
Meglehetősen nehéz nap vár a Nyilasra. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy csupán egy népszerű, szinte minden háztartásban megtalálható gyümölcsre lesz szükséged ahhoz, hogy a burgonya ne csírázzon ki, és hetekig eltartható legyen?
Lifestyle
A Mérleg a hét közepén megismerhet valakit, aki nagyon mély benyomást tesz rá. Heti horoszkóp.