Így készítsd el a nagymama mennyei bodzaszörpét

Végre itt az igazi tavasz, kinyíltak a virágok, és nagy örömünkre a bodza is virágozni kezdett. Illatát beszippantva kinek ne jutna eszébe nagymamáink híres és ínycsiklandozó szörpje? Nekünk is felidézte emlékeinket ez az illat, ezért most bemutatjuk, hogyan is tudjuk elkészíteni ezt az édes nedűt a nagyik receptjei alapján, melyet szódával higítva hetekig is fogyaszthatunk.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 60 dkg kristálycukor
- 20-30 tenyérnyi bodzavirág
- 1 citrom
- 3-4 g citromsav vagy borkősav
Elkészítés
A vizet forraljuk fel a cukorral együtt, sűrítsük be egy kicsit, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat mossuk meg jól. A szirupot öntsük egy nagy lábasba, melyben nagyjából a háromnegyedéig érjen. Ezután mehet bele a citromsav és a bodzavirágok (jó sok), a tetejét pedig borítsuk be a citrommal. Az utóbbi két hozzávalót nyugodtan nyomkodjuk bele a szirupba. 4-5 napig hűvös helyen érleljük a szörpöt úgy, hogy mindennap átkeverjük. Ha készen van, szűrjük le. Fogyasztásig tároljuk a hűtőben.
Citromkarikával és szódával remek frissítő egy forró nyári napon, de megbolondíthatjuk egy kis fehérborral is, ha úgy tartja kedvünk.
A még extrémebb ízeket kedvelők pedig 3cl vodkát is keverhetnek ugyanennyi bodzaszörppel, szódával és tört jéggel, majd lime és citromkarikákkal díszíthetik az éjszakába nyúló kerti partik finom és hangulatos italát.